Macadamia Kallpressad Ekologisk

120,00kr455,00kr

Artikelnr: N/A Kategori: Etiketter: ,

Beskrivning

Macadamiaolja kallpressad ekologisk
(Macadamia nut oil) 

Rik på den ovanliga fettsyran omega 7, Bra för torr och åldrad hud. Hjälper till att bevara fuktigheten i huden, vilket i sin tur motverkar ålderstecken. Anti age olja!

Info om våran macadamiaolja kallpressad eko:

Macadamiträdet är ett träd med gamla anor, känt av aboriginerna i Australien. Det kan bli 10- 20 meter högt. Trädet fick inte sitt namn förrän år 1858, efter en man vid namn John McAdam. Macadamiträdet växer vilt i regnskogarna i Queensland. Det träd som man tar nötterna ifrån nuför tiden, är en hybrid av det ursprungliga trädet. Detta träd bär cremevita, ljusrosa blommor med en fin blomdoft, som utvecklas till nötter. Trädet är självpollinerande.

Riktigt goda matoljor till sallader, men även till stekning och fritering. Den varmpressade/raffinerade är framtagen för kosmetiskt bruk. Macadamioljan är svagt ljusgul till färgen och har en nötliknande doft och smak. Den innehåller mest enkelomättade fettsyror, speciellt palmitolsyra med upp till 20%. Denna

Vetenskapligt namn: Macadamia tetraphylla Oil
Växtdel: Nöt
Ursprungsland: Kenya-Sydafrika

Fettsyresammansättning
Laurinsyra C12:0……….0,7%
Myristinsyra C14:0………..1%
Palmitinsyra C16:0………..8%
Stearinsyra C18:0………….4%
Arakinsyra C20:0………….2%
Palmitolsyra C16:1…….20%
Oljesyra C18:1……………60%
Linolsyra C18:2……………..5%

Stelningspunkt 5°C

Vissa fettsyror i oljorna kan stelna helt eller delvis i lägre temperaturer, t.ex vid förvaring i kylskåp eller i transport vintertid. Lägg i vattenbad eller vid ett element för att dom ska smälta. Detta påverkar inte oljans kvalite eller egenskaper.

Macadamia Kallpressad Ekologisk

Ytterligare information

Vikt N/A
Storlek

1 liter, 100 ml, 500 ml